FCEN024

Centonze BIO Extra Virgin Olive Oil Sabina sklo 500 ml

ID {{ productCode }}

Extra panenský BIO olivový olej, lisovaný za studena. Jedlý olej rastlinný jednodruhový. Výberová kvalitu olej získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi

Dostupnosť

Produkt je dočasne vypredaný

Produkt teraz nemáme v ponuke. Porozhliadni sa po produktoch, ktoré máme na sklade.

Objednávacie číslo: FCEN024

product:pricePerUnit {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Centonze BIO Extra Virgin Olive Oil Sabina sklo 500 ml

Centonze BIO Extra Virgin Olive Oil Sabina sklo 500 ml

18.00
14.65
Ušetríš 3.35 €
product:pricePerUnit {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 14.65 €

Parametre

Forma tekuté
Objem 500 ml
Špeciálne požiadavky BIO / Organic

Popis

  • Panenský olivový olej v BIO kvalite
  • Darčekové balenie - sklenená fľaša typu Sabina o kapacite 0,5l

EXTRA VIRGIN OLIVE OIL ORGANIC

Extra panenský olivový olej v certifikovanej kvalite BIO, kategórie superior, lisovaný šetrným procesom "za studena" pri teplotách do 27 stupňov Celzia, a to do 8 hodín od ukončenia ručnej zberu. Základ oleja tvorí výhradne špičkový monokultivar Nocellara del Belice. Pre olej je charakteristická intenzívna zelená farba so zlatými odleskami, bohatá aromatická kompozícia, stredne intenzívne ovocná, plne zaguľatená chuť, ľahko korenená, s príjemným "koncom", nádychom po paradajkách a bylinkách. Vďaka skutočne nízkym teplotám spracovania, obsahuje olej Centonze vysoké množstvo bioaktívnych zložiek a enzýmov. Olej je vhodný pri príprave rýb, morských plodov, zeleninových polievok a červeného mäsa.

Case di Latomie - miesto, "kde sa rodí" Nocellara del Belice

Olivové háje sa tiahnu pozdĺž kopcov západného pobrežia Sicílie, ktoré sa mierne zvažujú smerom ku krištáľovo čistému moru a starovekej gréckej kolóniu Selinunte, kde sa po stáročia olivovníky pestujú. Tu sa nachádza ekologická farma "Case di Latomie". Majiteľom panstva je rodina Centonze. Statok je zasadený do miesta presýteného históriou "na každom kroku" a pokrýva plne oplotenú plochu takmer 35 akrov. Očarujúce scenérie storočných olivových a citrusových hájov sa nachádza medzi antickými lomy "Latomie" a starobylými múrmi kamenného oplotenia "Conigliere" v krajine typické pre dlhé relaxačné prechádzky. Pestujú sa tu len citrusové a olivové stromy,
ktorých prednosťou je šetrný a ohľaduplný spôsob pestovania a spracovania. Pestovanie olív sprevádza dejiny ľudu z Belice. Prvé osídlenie v tejto oblasti sú v súvislosti so vznikom Selinunte, staroveké kolónie Magna Grecia, ktorá bola založená v siedmom storočí pred naším letopočtom. Pestovanie oleja sa datuje do 5. storočia pred naším letopočtom, kedy "Selinuntuni" pestovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.

Záležitosť, ktorá by mala byť samozrejmosťou - ručné prerezávanie a ručný zber.

Prerezávanie sa vykonáva ručne tradičným spôsobom, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. To nám umožňuje získať veľké dužinaté olivy, ktoré poskytujú vysoko kvalitný olej. Najlepšie olivy sa zbierajú ručne v mesiacoch októbri a novembri, za študenta sa lisujú počas 8 hodín na olej. Zvláštne povaha terénu a klímy, stáročné stromy, naša vášeň a láska k ich rastu sú dôvody, prečo sú Centonze olivové oleje skutočným pokladom. Ihneď po ručné zbere sú olivy transportované na spracovanie v perforovaných boxoch pre zaistenie maximálnej kvality. Najskôr sú očistené od prachu, vetvičiek a lístia, následne sú šetrne opláchnuté studenou vodou a prenesené na vibračné mriežky pre odstránenie zostávajúcich nečistôt.

Šetrné lisovanie "za studena" s maximálnou teplotou do 27 °C

Celý proces prebieha v troch fázach: 1. Drvenie, 2. Sekanie, 3. Extrakcia. Každá z týchto operácií musí byť vykonávaná veľmi šetrne najlepšie podmienky, s cieľom podporiť maximálnu kvalitu oleja. V systéme kontinuálneho cykle sa drvenie vykonáva tak, že sa olivy pritlačia na perforované valce, následne sa olivy rovnomerne nakrája, pričom sa dbá, aby teplota nikdy neprekročila 27 °C. Pre lisovanie je využívaný tzv. Studený press systém, ktorý umožňuje jemný stisk, takže opäť nedochádza k významnému nárastu teplôt.. Cieľom je vyrobiť olej s veľmi vysokou hustotou, jasne zelenou farbou, s bylinným a korenenou arómou a ovocnou chuťou. Pri získavaní oleja nepoužívame filtrovania, pri ktorom je kvalita oleja výrazne ohrozená.

Olivové oleje Centonze patrí k absolútnej špičke v celosvetovom meradle a každoročne sa umiestňujú na najpoprednejších pozíciách v rámci najnáročnejších hodnotenia. Výpočet úspechov je doslova nekonečný, preto uvádzame len pre príklad umiestnenie za rok 2014: Top Ten - "BioFach" (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paris 10-04-2014) / Gold Medal - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rome 04-05-2014).......

Nutričné informácie

Počet porcií v balení: 33×15 ml 100 ml 1 porcia 15 ml
Energetická hodnota 3460 kJ / 840 kcal 519 kJ / 126 kcal
Tuky 93,33 g 14 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 14,7 g 2,2 g
Sacharidy 0 g 0 g
Bielkoviny 0 g 0 g
Soľ 0 g 0 g
Balenie obsahuje 33 porcií.

Zloženie

  • 100% olivový olej.

Informácie

  • Extra panenský olivový olej.
  • Jedlé oleje rastlinný jednodruhový, lisovaný za studena.
  • Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
  • Extra trieda olivového oleja získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi.

Výrobca: Antonio Andrea Centonze, S.S. 115 dir. Selinunte n.103, 91022 Castelvetrano TP

Objavuje sa v kategóriách

Najlepšie hodnotené (0)

Produkt zatiaľ nikto neohodnotil. Buď prvý!

Pridať hodnotenie

Otázky (0)

Čo ťa zaujíma o tomto produkte?

Spýtaj sa a my ti do 24 hodín odpovieme

Položiť otázku