Príprava jogurtového dezertu je veľmi jednoduchá. Stačí priliať 100-125 ml studenej vody a nechajte krátko odstáť. Potom už na vás bude čakať kvalitné a chutné jedlo, ktoré je určené na okamžitú konzumáciu. Práve vďaka rýchlej príprave a nízkej hmotnosti si budete radi brať na vaše cesty dehydrované jedlo a overeného nemeckého výrobcu Travellunch.
Hlavné výhody jedál Travellunch
- nízka hmotnosť
- veľká úspora miesta v batohu
- vynikajúci vkus
- kvalitné suroviny
- neobsahuje konzervanty
- nie je potrebné uschovávať v chladničke
- varí sa v obale, nie je potrebný ďalší riad
- krátky čas prípravy
Výživové informácie
|
100 g |
Energetická hodnota |
1780 kJ |
Tuky |
9,6 g |
Sacharidy |
75 g |
Bielkoviny |
9 g |
Zloženie:
Cukor, odstredené mlieko, jogurt prášok 14%, glukózový sirup, mliečny cukor, palmový olej, modifikovaný škrob, lesné plody 3,3% (čučoriedky, čierne ríbezle), želatína, emulgátor mono- a diglyceridy mastných kyselín, hydrogénovaný odstredené mlieko, aróma (obsahuje mlieko), zahusťovadlo xantánová a guarová guma a karagenan, citrónová kyselina mliečna a kyselina citrónová, potravinárske farbivo repa prášok, korenie,
Dextróza, mliečna bielkovina, regulátor kyslosti didraselný
Alergény: Mlieko.
Príprava
- Otvorte obal a nalejte doň 100 ml studenej vody.
- Dôkladne premiešajte a obal zatvorte.
- Počktajte cca 10 min a jedlo je hotové.
- Pokrm je možné konzumovať priamo z vrecúška alebo podľa potreby servírovať na tanier či do jedálenskej misky.
Vymrazovanie - Ako to funguje?
Čerstvé alebo uvarené potraviny sa bleskovo zmrazia a umiestnia do vzduchotesnej miestnosti. Približne 90% vody z potravín je odvedených odparovaním ľadu v teplotách pod -50 °C. Vymrazené potraviny sa následne uložia do vlhko a vzduchotesných obalov, aby sa zabezpečila ich čerstvosť do doby otvorenia. Po opätovnom pridaní vody (rehydratácii) potraviny získajú pôvodnú čerstvú chuť, vôňu, tvar i vzhľad.
Aké sú výhody vymrazovaných potravín?
- Vzhľad – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávajú svoj pôvodný tvar a štruktúru na rozdiel od potravín sušených na vzduchu, ktoré sa zmenšujú a scvrkávajú v dôsledku vysokej teploty spracovania. Stačí pridať vodu a počas niekoľkých minút potraviny vrátite do ich pôvodnej podoby.
- Chuť – chutia rovnako dobre ako čerstvé. Vymrazovanie odstráni vodu, nie chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovajú prakticky všetky svoje chute, vitamíny a nutričný obsah.
- Hmotnosť - váži menej ako čerstvé. Vymrazovaním sa potraviny zbavia 98% vody. Tým sa výrazne zníži hmotnosť, čo uľahčuje manipuláciu a znižuje náklady na dopravu. Rýchlo sa však môžu rehydratovať späť do svojej pôvodnej hmotnosti.
- Dlhá trvanlivosť - je možné skladovať po niekoľko mesiacov či rokov pri izbovej teplote bez akéhokoľvek poškodenia alebo znehodnotenia.
- Nízke náklady na skladovanie - pretože môžu byť uložené v izbovej teplote, nevyžadujú nákladné studené alebo chladené skladovacie priestory, takže je uskladnenie oveľa lacnejšie.
O výrobcovi
Firma SIMPERT REITER gmbh z Nemecka bola založená už v roku 1928. Ich jedlá boli mnohokrát ocenené za kvalitu a sú vyrábané v modernej potravinárskej prevádzke. Vďaka použitiu špeciálnej technológie pri výrobe, tieto jedlá nestrácajú nič na svojej chuti ani nutričných hodnotách a sú plnohodnotným jedlom, ktoré vás na vašich cestách plne zasýti a dodajú potrebnú energiu. Tento výrobca ponúka cez 60 rôznych jedál, od raňajok, cez polievky, hlavné chody až k dezertom, takže nie je problém poskladať celodenné menu.
Princípy dodržiavané pri výrobe
- bakteriologická kontrola vstupných surovín a hotových výrobkov
- používanie iba vysokohodnotných surovín a obalových materiálov
- dobrovoľná kontrola štátne skúšaným potravinárskym chemikom
- registrácia a povolenie EÚ ako prevádzka spracovávajúca mäso. Spojené s prísnymi hygienickými požiadavkami
- extrémne ľahké obaly (prázdne vrecko váži cca 10 g). Obal je možné ľahko zlikvidovať
- vyrobiť vymrazovanú/dehydrovanú stravu bez konzervačných prísad
- vyrobiť vymrazovanú/dehydrovanú stravu, ktorá dodá telu všetko čo potrebuje aj pri najvyššom zaťažení