Tento produkt je už za svojím športovým vrcholom. Pozri sa na ponuku a vyber si nový produkt, ktorý garantuje, že lepšie zodpovedá súčasným požiadavkám športovcov.
Objednávacie číslo: FNAT151
Tento produkt už nemáme v ponuke
Forma | sypké |
---|---|
Hmotnosť | 500 g |
Špeciálne požiadavky | vegan |
Čierna soľ z podhoria Himalájí pochádza z pakistanských vulkanických ložísk. Jej čierna, niekedy aj ružovkastá farba je ovplyvnená obsiahnutými minerály - hlavne železom. Jedná sa o nerafinovanú soľ, kryštály soli od prvotnej ťažby k finálnemu produktu neprechádza žiadnym chemickým spracovaním a celý proces je výhradne ručná či mechanický. Tým sa výrazne líši od bežnej stolovej soli, ktorá je rafinovaná, prípadne obohatená o ďalšie zložky.
Čierna soľ pochádza zo sopečných ložísk v Pakistane a jej chuť a vôňa môže tých, ktorí s ňou prídu prvýkrát do styku prekvapiť. Okrem klasickej slanej chuti môžete po ochutnaní cítiť aj silno vajíčkovú príchuť, ktorá je daná vysokým obsahom síry. V indickej kuchyni ale hrá nezastupiteľnú úlohu. Bez čierne soli sa nezaobídu pokrmy ako Chaat, dresingy Rait a čatní alebo zmes korenia Chaat masala. Miestni obyvatelia ju používajú aj na dochutenie čerstvého ovocia napríklad banánov.
Výhody
Využitie
Špecifické aróma a chuť čiernej soli sa skvele hodí k pokrmom indickej a vegánskej kuchyne. Vhodná je Zemen pre studenú kuchyňu, tepelným spracovaním sa vytráca jej charakteristická chuť. Najčastejšie sa používa na dochutenie omáčok, chutney či polievok.
Vedeli ste, že?
Podľa ajurvédy sa má používať hlavne v letnom období, pretože je vnímaná ako chladiaci element. Pridávaná je napríklad do indického nápoja Jal-jeera.
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 0 kJ / 0 kcal |
tuky | 0 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
soľ | 100 g |
Výrobca: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika