Vymrazovaná sušená strava na prípravu jednej porcie chutného a plnohodnotného hlavného pokrmu Pikantné hovädzie s ryžou a zeleninou. Vynikajúca prírodná aróma, chuť i vzhľad, optimálna výživová hodnota, nízka hmotnosť, skladnosť, dlhá trvanlivosť, jednoduchá a rýchla príprava. Určené pre expedície, cestovanie, turistiku, treking, kemping, vodáctvo, jachting, rekreáciu aj ako záloha pre núdzové situácie.
Parametre
- Porcie: 1
- Menu: hlavné jedlo
- Balenie: 25 x 20,5 x 4,5 cm
- Hmotnosť: 145 g
- Netto hmotnosť: 125 g
- Hmotnosť po príprave: 425 g
- Trvanlivosť: 3 roky od data výroby
Výživové informácie
| 100 g |
---|
Energetická hodnota | 1705 kJ / 405 kcal |
Tuky | 11 g |
- z toho nasýtené | 7,1 g |
Sacharidy | 62 g |
- z toho cukry | 7,2 g |
Bielkoviny | 10 g |
Soľ | 3,7 g |
Zloženie:
- Ryža 52%, hovädzie mäso 5%, omáčka v prášku, vyprážaná cibuľka 4%, paradajky, soľ, palmový olej, korenie, aromatické látky, slnečnicový olej, karamelový sirup, cukor, ryžová múka, extrakt z droždia, Maltodextrín, . škrob, paprika 2%.
- Alergény: lepok, stopy vajec, mlieka a zeleru.
Príprava
- Otvorte obal a nalejte doň 300 ml vriacej vody.
- Dôkladne premiešajte a obal zatvorte.
- Počkajte cca 10 min a jedlo je hotové.
- Pokrm je možné konzumovať priamo z vrecúška alebo podľa potreby servírovať na tanier či do jedálenskej misky.
Vymrazovanie - Ako to funguje?
Čerstvé alebo uvarené potraviny sa bleskovo zmrazia a umiestnia do vzduchotesnej miestnosti. Približne 90% vody z potravín je odvedených odparovaním ľadu v teplotách pod -50 °C. Vymrazené potraviny sa následne uložia do vlhko a vzduchotesných obalov, aby sa zabezpečila ich čerstvosť do doby otvorenia. Po opätovnom pridaní vody (rehydratácii) potraviny získajú pôvodnú čerstvú chuť, vôňu, tvar i vzhľad.
Aké sú výhody vymrazovaných potravín?
- Vzhľad – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávajú svoj pôvodný tvar a štruktúru na rozdiel od potravín sušených na vzduchu, ktoré sa zmenšujú a scvrkávajú v dôsledku vysokej teploty spracovania. Stačí pridať vodu a počas niekoľkých minút potraviny vrátite do ich pôvodnej podoby.
- Chuť – chutia rovnako dobre ako čerstvé. Vymrazovanie odstráni vodu, nie chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovajú prakticky všetky svoje chute, vitamíny a nutričný obsah.
- Hmotnosť - váži menej ako čerstvé. Vymrazovaním sa potraviny zbavia 98% vody. Tým sa výrazne zníži hmotnosť, čo uľahčuje manipuláciu a znižuje náklady na dopravu. Rýchlo sa však môžu rehydratovať späť do svojej pôvodnej hmotnosti.
- Dlhá trvanlivosť - je možné skladovať po niekoľko mesiacov či rokov pri izbovej teplote bez akéhokoľvek poškodenia alebo znehodnotenia.
- Nízke náklady na skladovanie - pretože môžu byť uložené v izbovej teplote, nevyžadujú nákladné studené alebo chladené skladovacie priestory, takže je uskladnenie oveľa lacnejšie.
O výrobcovi
Firma SIMPERT REITER gmbh z Nemecka bola založená už v roku 1928. Ich jedlá boli mnohokrát ocenené za kvalitu a sú vyrábané v modernej potravinárskej prevádzke. Vďaka použitiu špeciálnej technológie pri výrobe, tieto jedlá nestrácajú nič na svojej chuti ani nutričných hodnotách a sú plnohodnotným jedlom, ktoré vás na vašich cestách plne zasýti a dodajú potrebnú energiu. Tento výrobca ponúka cez 60 rôznych jedál, od raňajok, cez polievky, hlavné chody až k dezertom, takže nie je problém poskladať celodenné menu.
Princípy dodržiavané pri výrobe
- bakteriologická kontrola vstupných surovín a hotových výrobkov
- používanie iba vysokohodnotných surovín a obalových materiálov
- dobrovoľná kontrola štátne skúšaným potravinárskym chemikom
- registrácia a povolenie EÚ ako prevádzka spracovávajúca mäso. Spojené s prísnymi hygienickými požiadavkami
- extrémne ľahké obaly (prázdne vrecko váži cca 10 g). Obal je možné ľahko zlikvidovať
- vyrobiť vymrazovanú/dehydrovanú stravu bez konzervačných prísad
- vyrobiť vymrazovanú/dehydrovanú stravu, ktorá dodá telu všetko čo potrebuje aj pri najvyššom zaťažení