21.5 EUR

Fitiren Optipep 80 DH 32 1000 g

Optipep 80 DH32 je absolútna špička medzi rýchlo vstrebateľnými proteínmi často označovaný všeobecne ako Hydro.

Tento produkt už nemáme v ponuke

Tento produkt je už za svojím športovým vrcholom. Pozri sa na ponuku a vyber si nový produkt, ktorý garantuje, že lepšie zodpovedá súčasným požiadavkám športovcov.

Objednávacie číslo: FFIT006

Fitiren Optipep 80 DH 32 1000 g

Fitiren Optipep 80 DH 32 1000 g

Tento produkt už nemáme v ponuke

Parametre

Forma sypké
Príchuť bez príchuti
Hmotnosť 1000 g

Popis

Optipep 80 DH32 je absolútna špička medzi rýchlo vstrebateľnými proteínmi často označovaný všeobecne ako Hydro. Jedná sa o enzymaticky štiepený 80% srvátkový proteínový koncentrát bez príchute s vysokým stupňom hydrolýzy (DH32) od renomovaného výrobcu Carbery z Írska. Tento proteín slúži ako najrýchlejší zdroj kvalitných di a tri peptidov, ktoré sa veľmi rýchlo vstrebávajú [1], a tým pomáhajú rýchlejšie regenerovať a stavať svalovú hmotu v porovnaní s inými druhmi proteínov (srvátkový, sójový, kazeín) [2,3]. Optipep 80 DH32 je ideálny ako rýchly zdroj proteínov pre osoby s poruchou trávenia, alergiou na mliečnu bielkovinu [4,5], pred pretekmi alebo pre extrémne športovcov s abnormálne vysokým denným príjmom bielkovín. Vďaka svojmu vysokému stupňu hydrolýzy sa proteín správa ako pred-trávený a tým pádom nespotrebováva tak vysokú energiu na trávenie ako ostatné proteíny. Z toho dôvodu je vhodný pred pretekmi alebo tréningom. Jeho výhody spočívajú vo vysokej nutričnej hodnote a účinnosti v porovnaní s koncentrátmi a izolátmi [6]. Bolo preukázané, že hydrolyzovaný srvátkový proteínový koncentrát má antioxidačné vlastnosti [7]. Vysoký stupeň hydrolýzy až na oligopeptidy, ktoré sú svojimi vlastnosťami veľmi podobné samotným aminokyselinám, má však negatívny vplyv na senzorické vlastnosti proteínu. Všeobecne platí, že čím vyšší stupeň hydrolýzy, tým viac horká chuť.

Vlastnosti produktu

  • Vynikajúca nutričná hodnota
  • Extrémne rýchla vstrebateľnosť a využiteľnosť proteínu
  • Vyššie anabolický a regeneračný efekt než u bežného WPC 80-
  • Vhodný pre osoby s poruchou trávenia a alergiou na mliečnu bielkovinu
  • Spĺňa požiadavky - KOSHER, HALAL.
  • Vhodný pre celiatikov a diabetikov.
  • Neobsahuje žiadne geneticky modifikované organizmy (GMO free)

Nutričné informácie

v 100 g v 1 dávke (30 g)
Energetická hodnota 410 kcal / 1720 kJ 123 kcal / 516 kJ
Bielkoviny 81,7 g 24,5 g
Sacharidy 5,0 g 1,5 g
Tuky   8,9 g 2,7 g

Odporúčané dávkovanie

Bežná jednorazová dávka je 30 g. Celkové množstvo proteínu je individuálna. Neprekračujte však celkový príjem bielkovín 2 g na 1 kg telesnej hmotnosti za deň (kondičný športovci). Optipep 80 DH32 možno konzumovať pred i po tréningu. Horká chuť môže byť čiastočne eliminovaná napr. Pridaním glukózy, fruktózy, sukralózy a sacharózy = bežný cukor [8]. Odporúčame produkt rozmixovať vo vode alebo mlieku s banánom a dosladiť podľa potreby, na tento účel sa perfektne hodí všetkým známy instantný kakaový nápoj Granko, ktorý dobre maskuje horkú chuť.

Odkazy štúdií

[1] Anssi H Manninen, Protein hydrolysates in sports nutrition, Nutr Metabo (Lond), 2009; 6:38. [2] Jason E. Tang, Daniel R. Moore, Gregory W. Kujbida, Mark A. Tarnopolsky, Stuart M. Phillips, Ingestion of whey Hydrolysate, casein, or soy proteín isolate: effects on mixed muscle proteín synthesis at rest and following resistance exercise in young men, Journal of Applied Physiology Published 1 September 2009 Vol. 107 no. 3,987-992 [3] Cribb PJ, Williams AD, Carey MF, Hayes A. The effect of whey isolate and resistance training on strength, body composition, and plasma glutamine. Int J Šport Nutr Exerc Metabo. 2006; 16:494-509. [4] Peng Zhou, Dasong Liu, Xiaoxia Chen, Yingjia Chen, Theodore P. Labuza, Stability of whey protein Hydrolysate powders: Effects of relative humidity and temperature, Food Chemistry 150 (2014) 457-462 [5] Rao, Q., Rocca-Smith, JR, Schoenfuss, TC, & Labuza T. P., Accelerated shelflife testing of quality loss for a commercial Hydrolysed hen egg white powder, Food Chemistry, 135 (2012), 464-472. [6] Renda Kankanamge Chaturika Jeewanthi, Na-Kyoung Lee, Hyun-Dong Paik, Improved Functional Characteristics of Whey Protein Hydrolysates in Food Industry, Korean J Food Sci Anim Resour. 2015; 35 (3): 350-359 [7] Athir, S, Bimlesh Mann, Prerna Saini, Rajan Sharma, Rajesh Kumar and Ashish Kumar Singh, Production and Characterization of Whey Protein Hydrolysate Having Antioxidant Activity from Cheese Whey, J Sci Food Agric. 2015 Nov; 95 (14): 2908-15. [8] Pattarin Leksrisompong, Patrick Gerard, Kannapon Lopetcharat, and Maryanne Drake, Bitter Taste Inhibiting Agents for Whey Protein Hydrolysate and Whey Protein Hydrolysate Beverages, Journal of Food Science, Vol. 00, Nr. 0,2012, p. 51-56.

Výrobca: Jiří Žurek, Kravařovská 39, 74770 Opava - Komárov

Najlepšie hodnotené (0)

Produkt zatiaľ nikto neohodnotil. Buď prvý!

Pridať hodnotenie

Otázky (0)

Čo ťa zaujíma o tomto produkte?

Spýtaj sa a my ti do 24 hodín odpovieme

Položiť otázku