Tento produkt je už za svojím športovým vrcholom. Pozri sa na ponuku a vyber si nový produkt, ktorý garantuje, že lepšie zodpovedá súčasným požiadavkám športovcov.
Objednávacie číslo: batch-reduced-FGUR005-mlecna-cokolada
Tento produkt už nemáme v ponuke
Forma | sypké |
---|---|
Príchuť | mliečna čokoláda |
Guarana (Paullinia cupana / Paulína nápojová) je rastlina, ktorá *
* Tvrdenia, povolené EFSA.
Tieto čokolády odporúčame študentom, vodičom a všetkým, ktorí majú duševne náročnú prácu. Rovnako tak sú tieto čokolády vhodné pre ľudí, ktorí sa venujú športu aktívne alebo pasívne, prípadne majú inú fyzickú záťaž.
Čokoládovna Troubelice je známa tým, že si výrobu čokolády vyrába od A do Z. Dováža kakaové bôby priamo z Ekvádoru, nepoužíva žiadne dochucovadlá, čokoláda neobsahuje lecitín, konzervanty ani lepok! Sladí len panelou v bio kvalite - stuhnutou šťavou z cukrovej trstiny, ktorá je zdravým variantom sladenia.
Výrobca sa snaží zachovať "tradičnú" chuť a vôňu čokolády. K výrobe sa používajú kvalitné suroviny. Kakaové bôby prirodzene obsahujú cca polovicu kakaového masla, ktoré je nositeľom výraznej čokoládovej vône, preto nie je potrebné pridávať látky určené na aromatizáciu ani rastlinné oleje. Kakaové maslo dodáva čokoláde nielen vôňu, ale aj jemnosť.
Kakaové bôby sa najskôr musia ručne prebrať a roztriediť. Bôby sa nasypú do drviča, kde dochádza k narušeniu ich štruktúry a následnému "odfúknutiu" šupky. Týmto procesom vzniká kakaová hmota. Táto sa vlieva do melanžérov. Pridajú sa ďalšie suroviny - kakaové maslo na zjemnenie, prípadne sušené mlieko a panela.
Všetko sa premiešava a hnetie. Hnetenie je proces, kedy dochádza ku zjemňovaniu čokolády v špeciálnej nádobe - melanžéri, v ktorej sú umiestnené žulové kamene, otáčajúce sa po žulovom dne nádoby, a tým dochádza k zjemneniu čokolády. Hnetenie trvá až niekoľko desiatok hodín. Po tomto procese sa čokoláda vlieva do nerezových nádob, kde stuhne.
Čokoláda sa potom vloží do temperovacieho stroja, kde sa zahrieva a následne chladí, tzv. procesom temperovania. Každý druh čokolády má inú teplotu temperovania.
Potom sa čokoláda vlieva do foriem, ktoré sa ukladajú do chladničky. Akonáhle čokoláda stuhne, vyklopí sa z foriem a nechá sa minimálne 1 deň "odpočívať". Vtedy je čokoláda pripravená na balenie.
Výrobca: EXOTIC HERBS s.r.o., Hradební 1218, 68601 Uherské Hradiště, Česká republika